👉V Juskovej Voli otvorili ďalší ročník Archieparchiálnej školy animátora dobrovoľníka

❤️V dňoch 27.-29.septembra 2024 sa v Gréckokatolíckom mládežníckom centre Bárka v Juskovej Voli uskutočnil prvý víkend Archieparchiálnej Školy Animátora Dobrovoľníka. V Škole učeníka sa víkendu zúčastnilo 61 účastníkov a v Škole služby bolo účastníkov 33. O mladých sa staral 8 animátroi a dvaja kňazi.
✝️🖤🤍Mladí sa v Škole učeníka zaoberali témami Božia láska; Hriech a spása v Ježišovi Kristovi a Nový život v Kristovi, kde viac ako o nadobudnutie nových poznatkov boli zameraný na osobnú skúsenosť s Kristom a jeho lásku. Tému učeníkom priblížil prostredníctvom rôznych aktivít o. Milan Zaleha CSsR.
📝🖌️V Škole služby budúci animátori viac spoznávali sami seba prostredníctvom rôznych úloh a testov. V sobotu poobede sa mohli stretnúť aj pri osobnom rozhovore so špeciálnou pedagogičkou Hankou Hanusinovou.
⚽️🏀🏐Počas víkendu mali mladí okrem vzdelávania a formácie v spoločenstve čas aj na spoločnú či osobnú modlitbu, možnosť pristúpiť k sviatosti zmierenia, a nechýbali ani aktivity zamerané na vzájomné spoznávanie.
Patrik Maľarčík
Foto: Barbora Misárová

Podobné články